pirmdiena, 2011. gada 31. oktobris

Grieķu salāti ar vistas gaļu

Grieķu salāti viennozīmīgi ir viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem. To gatavošanā iespējams variēt ar sastāvdaļām, tikai jāatceras, ka to lielākā atsķirības zīme no citiem salātiem ir fetas siers, bez kura tie nav cienīgi saukties par Grieķu salātiem. Šo salātu dzimtenē, Grieķijā, visticamākais, ko ieraudzīsiet savā šķīvī, pasūtot tos, būs lielos gabalos sagriezti tomāti, gurķi, pāris olīvas, ripiņās sagriezts sarkanais sīpols un visam pa virsu gabaliņš fetas siera. Mani gatavotie Grieķu salāti ir daudz bagātāki un sātīgāki, jo to gatavošanā tiek izmantota vistas gaļa. Tieši tāpēc tos var servēt nevis kā piedevu pie ēdiena, bet gan kā pamatēdienu.
Tātad, Tev vajadzēs:

1. Salātlapas;                                             
2. Tomātus (3-4);
3. Gurķi;
4. 1/2 citrona;
5. 1/2 sarkanā sīpola;
6. Kūpinātu vistas fileju (apm. 300 g);
7. Olīvas (zaļās vai melnās, pēc paša izvēles);
8. Fetas sieru (200-300 g, to var aizstāt arī ar Fetaki sieru);
9. Kaltētas piparmētru lapas (var izmantot  piparmētru, kas tiek pārdota tējas paciņās)*;
10. Balzāmetiķi*;
11.Olīveļļu.


                  *Sastāvdaļas, bez kurām var arī iztikt.

Pagatavošana:

1. Saplēš salātlapas palielos gabalos.
2. Vistas fileju, tomātus, gurķi sagriež vidēji lielos gabalos.
3. Pievieno veselas vai uz pusēm sagrieztas olīvas.
4. Sīpolu sagriež plānās ripiņās; visu labi sajauc.


5. Salātiem virsū izspiež citrona pusīti, pievieno balzāmetiķi un olīveļļu. Atkal visu labi sajauc un liek salātu pasniegšanai paredzētā traukā.
6. Fetas sieru sagriež kubiciņos un kārto salātiem pa virsu.
7. Salātus pārkaisa ar sasmalcinātām, kaltētām piparmētru lapām.
Salāti ir gatavi! Lai labi garšo!


Bon Appetit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru