- Vistas gaļā ir līdz 10 reizēm mazāk tauku nekā citās gaļās.
- Vistas gaļa satur par 11-25% vairāk olbaltumvielu nekā citas gaļas.
- Tā ir bagāta ar minerālvielām: kāliju (veicina šķidruma apriti organismā), fosforu un kalciju (kopā stiprina kaulus, zobus, matus un nagus), dzelzi, varu, mangānu, kobaltu un cinku.
- Satur vitamīnus: A, B grupu un PP.
1. Vistas fileju (500-600 g);
2. Saldo krējumu 35% (200-300 ml);
3. Papriku (1-2 gab.);
4. Burkānus (2 gab.);
5. Ķiplokus (3 daiviņas);
6. Kariju vai piedevu vistas gaļai;
7, Sāli, maltus melnos piparus.
Pagatavošana:
1. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un liek cepties uz pannas.
2. Kad vista nedaudz apcepusies, pievieno piedevu vistas gaļai (vai kariju).
3. Kad filejas gabaliņi sacepušies, fileju pārliek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un sautē uz nelielas uguns.
4. Kamēr vista sautējas, sagriež papriku un sarīvē burkānus.
5. Burkānus un papriku liek cepties uz pannas, pievieno sāli, piparus, ar ķiplokspiedi izspiež ķiplokus.
6. Kad dārzeņi apcepušies (apm. 10-15 min.), tos pievieno vistas filejai. Visu labi samaisa, pasautē apmēram 5 minūtes.
7. Kad vista ar dārzeņiem pasautējusies, pievieno saldo krējumu, visu labi sajauc. Ļauj mērcei uzvārīties.
Mērce gatava! Pasniedz ar makaroniem, kartupeļiem vai rīsiem.
Bon Appetit!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru